•  

  Ingrediënten

  Het begint natuurlijk met de ingrediënten. Niet alleen is alles 100% natuurlijk, we maken daarbij gebruik van de laatste inzichten die de wetenschap te bieden heeft.

  Lees meer
 •  

  Productieproces

  Na 20 jaar testen en aanpassen hebben we een uniek technisch procedé geperfectioneerd waarbij de moleculaire structuur in balans blijft, ingrediënten "in leven" blijven en hun volledige potentieel benut wordt.

  Lees meer
 • Biobeschikbaar & Actief

  Tot slot onderscheiden we ons door een buitengewoon percentage actieve ingrediënten te gebruiken en dat we ervoor zorgen dat de ingrediënten ook daadwerkelijk zo effectief mogelijk op te nemen zijn voor de huid.

Pijler 3

Biobeschikbaar & Actief

De derde pijler is eigenlijk een optelsom van de eerste twee, maar verdient toch wat extra aandacht.

Als gevolg van de keuze in ingrediënten en het productieproces zijn we namelijk in staat een uitzonderlijk hoog percentage actieve ingrediënten te bereiken, met een buitengewone biobeschikbaarheid.

Biobeschikbaarheid

Wat is biobeschikbaarheid?

Biobeschikbaarheid verwijst naar de mate waarin een stof beschikbaar is voor biologische processen in het lichaam. Het geeft aan in welke mate het geabsorbeerd en gebruikt kan worden door de cellen en weefsels van het lichaam.

Hoe bereiken wij een hoge biobeschikbaarheid?

Zoals omschreven bij het productieproces, onder pijler 2, bewerken we de ingrediënten niet en gebruiken we moleculair compatibele ingrediënten.

Deze ingrediënten hebben een moleculaire structuur die beter herkend worden door de receptoren en mechanismen van de huid. Ze kunnen gemakkelijker binden aan de cellen en weefsels van de huid, waardoor ze beter kunnen worden opgenomen en benut.

Dankzij ons productieproces zorgen we ervoor dat de moleculaire structuur van de ingrediënten onbeschadigd is. Dit betekent 100% werkzaamheid en 0% belasting.

Lees meer over de productie
Puur & Onbewerkt = Biobeschikbaar

Onbewerkte natuurlijke ingrediënten hebben van nature een hogere biobeschikbaarheid voor de huid, wat kan worden toegeschreven aan verschillende factoren die voortvloeien uit hun eigenschappen en moleculaire structuur.

Schat aan actieve verbindingen

Ze bevatten een complexe mix van actieve verbindingen, zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en essentiële oliën. Deze stoffen werken samen in harmonie, waarbij ze elkaars werking versterken en aanvullen. Deze natuurlijke synergie draagt bij aan een verhoogde biobeschikbaarheid.

Pure ingrediënten hebben een moleculaire structuur die beter herkend wordt door de receptoren en mechanismen van de huid.

Structuur en activiteit van de moleculen

Daarnaast behouden ze voedingsstoffen in hun meest bioactieve vorm. In tegenstelling tot sterk bewerkte ingrediënten worden onbewerkte natuurlijke ingrediënten niet blootgesteld aan hoge temperaturen, sterke bewerkingen of chemische processen die de structuur en activiteit van de moleculen kunnen veranderen. Hierdoor blijven de voedingsstoffen optimaal behouden, waardoor de biobeschikbaarheid wordt verhoogd.

Vergelijkbaar met huidstructuur

Bovendien bevatten veel onbewerkte natuurlijke ingrediënten van nature lipiden en vetzuren die vergelijkbaar zijn met de lipiden in de huid. Dit zorgt voor een betere affiniteit en opname in de huid, waardoor de ingrediënten effectiever kunnen werken.

Met behulp van biotechnologie

Naast het gebruik van onbewerkte ingrediënten, maken we gebruik van verschillende biotechnologische concepten om de biobeschikbaarheid te verhogen.

Liposomen

Liposomen bevorderen de biobeschikbaarheid van ingrediënten in huidverzorging omdat ze een effectieve aflevermethode bieden. Liposomen zijn kleine, holle bolletjes gemaakt van fosfolipiden, vergelijkbaar met de celmembranen van levende cellen. Ze kunnen ingrediënten insluiten en beschermen, waardoor ze gemakkelijker door de huid kunnen dringen.

Fermentatie

Bovendien gebruiken we verschillende technieken om de biobeschikbaarheid te bevorderen. Bijvoorbeeld door middel van fermentatie.

Fermentatie bevordert de biobeschikbaarheid op verschillende manieren. Ten eerste kunnen fermentatieprocessen de moleculaire structuur van ingrediënten veranderen, waardoor ze beter kunnen worden opgenomen door de huid. Bovendien produceren micro-organismen tijdens fermentatie enzymen en metabolieten die de absorptie en effectiviteit van ingrediënten kunnen verbeteren. Deze stoffen kunnen ook de huidmicrobiota in evenwicht brengen en de barrièrefunctie van de huid versterken. Door fermentatie worden bioactieve verbindingen in huidverzorgingsproducten geoptimaliseerd, wat leidt tot een verhoogde biobeschikbaarheid en verbeterde resultaten bij het gebruik ervan.

Richting 100% Actief

Om 100% activiteit te benaderen gebruiken we geen “inerte” stabilisatoren of conserveringsstoffen, maar gebruiken we natuurlijke ingrediënten die een duale functie vervullen.

Conserveringsstoffen

Als conserveringsstoffen gebruiken we verschillende natuurlijke ingredienten die naast een conserverende funtie, ook een actieve rol vervullen.

Conservering

Radijswortel Ferment

Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate fungeert primair als conserveringsmiddel in onze producten. Het fermentatieproces produceert melkzuur en andere antimicrobiële stoffen die de groei van schadelijke micro-organismen remmen. Hierdoor kan het de houdbaarheid van het product verlengen en bederf voorkomen, zonder dat er agressieve synthetische conserveermiddelen nodig zijn.

Actief

Het bevat natuurlijke probiotische culturen die gunstig zijn voor de huidflora. Door de huidflora in balans te brengen, helpt het bij het ondersteunen van een gezonde huidbarrière en het verminderen van ontstekingen. Bovendien kan het de natuurlijke afweermechanismen van de huid stimuleren.

Conservering

Gist Ferment

Gistferment is een veelzijdig ingrediënt dat we gebruiken vanwege zijn dubbele functie als actief ingrediënt en conserveringsmiddel.

De natuurlijke fermentatieprocessen die plaatsvinden bij de productie van gistferment creëren een omgeving die ongunstig is voor de groei van schadelijke micro-organismen. Hierdoor kan gistferment de groei van bacteriën en schimmels in het product remmen en de houdbaarheid ervan verlengen.

Actief

Het bevat enzymen, aminozuren en vitamines die kunnen helpen bij het verbeteren van de huidtextuur, het stimuleren van de celvernieuwing en het verminderen van tekenen van veroudering. Het kan de huid hydrateren, de elasticiteit verbeteren en de verschijning van fijne lijntjes en rimpels verminderen.

Conservering

Aspen Schors

Aspen schors heeft antimicrobiële eigenschappen die de groei van schadelijke micro-organismen remmen. Dit maakt het niet alleen een effectief actief ingrediënt voor de bestrijding van bacteriën op de huid, maar het fungeert ook als een natuurlijk conserveringsmiddel in huidverzorgingsproducten. Door de antimicrobiële werking kan Aspen schors extract de houdbaarheid van het product verlengen zonder dat agressieve synthetische conserveermiddelen nodig zijn.

Actief

Als actief ingrediënt heeft Aspen schors extract gunstige effecten op de huid. Het bevat natuurlijke salicylaten die vergelijkbaar zijn met salicylzuur, wat bekend staat om zijn kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor kan het helpen bij het verminderen van roodheid, irritaties en ontstekingen, waardoor het geschikt is voor de behandeling van gevoelige huid.

Emulgatoren

Emulgatoren zijn essentieel in huidverzorging doordat ze water en olie kunnen mengen, wat resulteert in stabiele en goed verdeelde producten. Ze verbeteren de textuur, bevorderen de opname van actieve ingrediënten.

Emulgator

Carnauba was

Carnaubawas wordt gewonnen uit de bladeren van de carnaubapalm (Copernicia cerifera) die inheems is in Brazilië. Het heeft een natuurlijke glans en textuur die de huid een zachte en gladde uitstraling geven. Het dient zowel als actief ingrediënt als emulgator.

De emulgerende eigenschappen zorgen ervoor dat het de vermenging van water en olie vergemakkelijkt. Het fungeert als een natuurlijke emulgator die de stabiliteit van een product verbetert door water- en oliefasen te combineren en een homogene formulering te creëren.

Actief

Als actief ingrediënt biedt carnaubawas verschillende voordelen voor de huid. Het Carnaubawas vormt een beschermende laag op het huidoppervlak, waardoor het vochtverlies wordt verminderd en de huid gehydrateerd blijft.

Emulgator

Agar

Agar vormt een gelachtige structuur wanneer het wordt opgelost in water, waardoor het een uitstekende textuur en consistentie kan geven aan huidverzorgingsproducten. Deze gelvormingseigenschap maakt agar geschikt als emulgator om oliën en waterige ingrediënten samen te brengen in een product. Het helpt bij het creëren van een homogene en stabiele emulsie, waardoor de ingrediënten gelijkmatig worden verdeeld en hun effectiviteit behouden blijft.

Actief

Als actief ingrediënt heeft agar verschillende gunstige eigenschappen voor de huid. Het bevat een hoog gehalte aan natuurlijke polysacchariden, zoals agarose en agaropectine, die hydraterende en vochtvasthoudende eigenschappen hebben. Agar heeft het vermogen om vocht aan te trekken en vast te houden, waardoor het een uitstekende natuurlijke hydratator is voor de huid.