Moleculaire

Huidverzorging

Alléén natuurlijk is niet goed genoeg


Er zijn tegenwoordig duizenden merken die natuurlijke huidverzorging maken. Wij vinden dat alléén natuurlijk zijn niet genoeg meer is.

Daarom leggen wij ons toe op het combineren van de meest pure en hoogwaardige natuurlijke ingrediënten die zoveel mogelijk in het wild geplukt of biologisch gecertificeerd zijn, met de laatste en krachtigste wetenschappelijk onderbouwde elementen die essentieel zijn in het behoud van een gezonde huid.

Ingrediënten


Pure CO2 extracten

In tegenstelling tot conventionele extractiemethoden zoals alcohol of PEG gebruiken wij CO2 extracten. De zuiverheid en werkzaamheid van deze extracten is ongeëvenaard.


Koudgeperste oliën

De oliën die we gebruiken zijn koudgeperst. De voedingsstoffen en antioxidanten blijven hierdoor maximaal behouden.


Wildgeplukt & Biologisch

De 100% natuurlijke ingrediënten zijn zo veel mogelijk in het wild geplukt of biologisch gecertificeerd.


Hoogwaardige toevoegingen

Vitaminen, mineralenfermenten, peptiden, lipiden, essentiële vetzuren, ceramiden en hyaluronzuur die huideigen en daardoor makkelijk opneembaar en niet belastend zijn. Ze zijn allen gecertificeerd natuurlijk en afkomstig van de beste laboratoria in de EU en VS

Biologische
Bakuchiol

Het alom geroemde natuurlijke alternatief voor retinol. Bekijk voor meer informatie over alle ingrediënten de productpagina's

Productieproces


Lage mengsnelheid

De moleculaire structuur blijft intact en de werkzame stoffen in de ingrediënten worden niet aangetast.


Lage mengtemperatuur

Hierdoor blijft de moleculaire structuur van de natuurlijke ingrediënten intact.


Wij werken alleen met de meest pure CO2 extracten & koudgeperste oliën van zo veel mogelijk in het wild geplukte en biologische planten en vitamines & mineralen uit de beste laboratoria in europa en de VS.

Uniek

technisch
procedé

Het verwarmen, samenvoegen en mengen van ingrediënten verandert de eigenschappen en kan de moleculaire balans significant beïnvloeden.

Er moet een keuze gemaakt worden tussen het mengen op hoge snelheid, waarbij de moleculaire lading verandert, of het toevoegen van (co-)emulsificatoren en stabilisatoren om een homogene creme te krijgen. Beide opties tasten de kwaliteit van het eindproduct aanzienlijk aan.

Naast de fysieke eigenschappen van de ingrediënten is het ook belangrijk om te kijken wat er op moleculair en chemisch niveau gebeurt als je de ingrediënten verwerkt tot een crème.

Na 20 jaar

Geperfectioneerd

Na 20 jaar testen en aanpassen hebben we een technisch procede geperfectioneerd waarbij we alleen gebruikmaken van natuurlijke ingrediënten zonder toevoegingen, en waarbij we bovendien de mengsnelheid en de temperatuur laag houden.

Hierdoor wordt de integriteit van de ingrediënten niet aangetast en blijft de moleculaire balans ongewijzigd.

Op deze manier bereiken we een ongeëvenaarde puurheid en effectiviteit van onze producten!

Hoogwaardige

CO2 extracten


Er zijn verschillende conventionele methoden van extractie. Zo kan een ingrediënt langere tijd in olie geweekt worden, of kunnen door middel van warmte de actieve stoffen geëxtraheerd worden.

Wij gebruiken zo veel mogelijk CO2 extracten

In normale toestand is CO2 een gas dat we voortdurend inademen. Met behulp van gespecialiseerde CO2 extractieapparatuur kan koolstofdioxide onder druk worden gebracht tot het vloeibaar wordt. De vloeibare CO2 fungeert dan als oplosmiddel dat de natuurlijke bestanddelen kan oplossen die aanwezig zijn in de ingrediënten.

Daarna wordt de CO2 weer onder natuurlijke druk gebracht en keert het terug naar zijn normale gasvormige toestand.

Wat overblijft is het pure CO2-extract


De voordelen van een CO2 extractie

Lagere temperatuur: warmtegevoelige componenten blijven intact

Uitsluiting van zuurstof: oxidatiegevoelige componenten blijven intact

Schoner proces, zowel wat betreft de impact op het milieu als het rendement

Langere houdbaarheid van het product

Puurdere kwaliteit en geur in vergelijking met conventionele methoden