Antioxidanten. Waarom hebben we ze nodig?

Gepost door Emma Muller op

Waarom hebben we antioxidanten nodig?

Laten we bij het begin beginnen; Het lichaam bestaat voor ongeveer 60 procent uit water (H2O). De O staat hierbij voor zuurstof. Het lichaam bevat miljarden zuurstofatomen en sommige van deze zuurstofatomen kunnen een proces ondergaan dat oxidatie heet.

Op dit moment van oxidatie worden de zuurstofatomen van je lichaam vrije radicalen. Dit is een normaal proces wat voortdurend in ons lichaam gebeurt, maar het is iets wat we willen minimaliseren.

Oxidatieve schade betekent veroudering van de huid

Aangezien onze huid ons grootste orgaan is, is zij ook kwetsbaar voor vrije radicalen. Wanneer vrije radicalen niet in staat zijn een beschikbaar elektron van andere atomen te stelen, kunnen ze deze van onze cellen gaan stelen, wat uiteindelijk tot een afbraak in het DNA van de huid kan leiden.

Dit kan vervolgens ernstige problemen veroorzaken omdat ìgezondeî atomen van hun elektronen worden beroofd.

De schade verschijnt uiteindelijk op de huid in de vorm van rimpels, verslapping, droogte, dofheid en ongewenste pigmentatie, zoals ouderdomsvlekken en kapotte bloedvaatjes.

 

 Het antwoord? Antioxidanten

Vrije radicalen zijn in ons leven niet te vermijden; ze kunnen ontstaan door het voedsel dat we eten, de medicijnen die we innemen, de lucht die we inademen en het water dat we drinken. Je eigen lichaam produceert ze zelfs als bijproduct van je stofwisseling en als onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces.

Hoe pak je dit probleem aan? Er zijn bepaalde verbindingen, bestaande uit vele moleculen en atomen, die een extra elektron hebben dat ze kunnen afstaan aan een vrije radicaal zonder zichzelf onstabiel te maken. Deze atomen staan bekend als antioxidanten.

Dit is waar ons Antioxidant uitkomst biedt

Het bevat namelijk 15 verschillende antioxidantrijke en biobeschikbare elementen zodat vrije radicalen effectief aangepakt kunnen worden.

Wanneer de antioxidanten in het serum in aanraking komen met vrije radicalen binden de antioxidanten zich aan hen, waarbij ze onmiddellijk hun extra elektron afgeven  zodat deze weer in balans komen voordat ze de cellen kunnen beschadigen.

Hierdoor wordt oxidatieve schade in de huid voorkomen en hersteld!

 

← Oudere postLaat een reactie achter

Featured product

Minerals
Minerals
Minerals
Minerals
Minerals
Minerals

Minerals

€44,95 Sale Bespaar

Nog maar 0 op voorraad

Voor een goede werking van de huid is het van cruciaal belang dat deze niet alleen gehydrateerd blijft, maar ook een optimaal niveau aan mineralen behoudt.​

Mineralen zijn de fundamentele bouwstenen van de huid. Hoe belangrijk vitaminen, aminozuren, en eiwitten ook zijn, ze kunnen niet goed worden verwerkt en opgenomen zonder de juiste mineralenbalans.

Een gezonde huid begint met het gebruik van mineralen, die als katalysator fungeren voor vele biologische reacties en noodzakelijk zijn voor de opname van essentiële voedingsstoffen.

Er zijn veel wetenschappelijke en medische studies over de invloed van essentiële mineralen op de conditie van de huid. De 7 verschillende mineralen in ons mineralenserum hebben bewezen positieve dermatologische effecten!

This content type will accept rich text to help with adding styles and links to additional pages or content. Use this to add supplementary information to help your buyers.

You can use product metafields to assign content to this tab that is unique to an individual product. Use tabs to highlight unique features, sizing information, or other sales information.